Săptămana Europeană pentru Reducerea Deșeurilor este o initiativă care promovează implementarea acțiunilor de sensibilizare cu privire la resursele durabile și gestionarea deșeurilor. Pe parcursul unei săptămani, diferite segmente de public (autorităti publice, companii private, societatea civilă precum și cetătenii înșiși) sunt încurajate să se implice.

În 2017, Săptămana Europeană pentru Reducerea Deșeurilor se desfășoară în perioada 18-26 noiembrie. 

 

Printre obiectivele Săptămânii Europene pentru Reducerea Deșeurilor sunt creșterea gradului de conștientizare și mobilizării cetățenilor cu privire la concepte și acțiuni din sfera reducerii, reutilizarii și reciclării, oferirea unor instrumente de comunicare targetate pe grupurile țintă și evaluarea impactului acțiunilor asupra schimbărilor concrete de comportament.

Acțiunile implementate în această săptămâna au la bază abordarea 3R – reducere, reutilizare, reciclare. Acestea reprezintă principiile pe care se fundamentează orice strategie de gestionare a deșeurilor. Reducerea deșeurilor ar trebui să fie prima prioritate – astfel, se reduc din prima fază resursele utilizate. A doua opțiune ar trebui să fie reutilizarea produselor – care include și pregătirea pentru reutilizare. Al treilea aspect inclus în Săptămâna Europeană a Reducerii Deșeurilor este reciclarea.

Mai multe detalii despre proiect, aici.

Cunoașteți organizații care se implică în/ar fi interesate de această acțiune ? Puteți promova conceptul pe canalele și in rețelele voastre sau ne puteți da de stire la office.cedd@gmail.com.«


»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *